Early Beer Tickets € 15,-

Hoe werkt het?

DUTCH CRAFT BEER FESTIVAL

Het Dutch Craft Beer Festival is een jaarlijks terugkerend speciaalbier festival in mei, waarbij de brouwers zelf de bieren tappen en de verhalen achter hun bier en brouwerij kunnen vertellen. De nadruk ligt op Nederlandse brouwerijen, maar ieder jaar zal er ook een enkele buitenlandse brouwerij aanwezig zijn. Het is een mix van lokale brouwers, opkomende nieuwe brouwers en brouwerijen die al een behoorlijke naam in de Craft Beer wereld hebben opgebouwd. Het Dutch Craft Beer Festival is een initiatief van Stanislaus Brewskovitch Craft Beer.

 

Muziek

Het festival draait natuurlijk om het proeven van de vele speciaalbieren. Echter zijn wij van de organisatie ook enorme (live) muziek liefhebbers. (Rock) muziek speelt op het Dutch Craft Beer Festival daarom ook een belangrijke ondersteunende rol. Dit is ook één van de redenen waarom we als locatie een poppodium hebben gekozen.

 

Het proeven van het edele gerstenat

Bij binnenkomst ontvang je bij de kassa het festival proefglas (15 cl). Dit glas kun je in ruil voor 1 muntje (voor sommige heel speciale bieren kan een brouwer 1,5 of 2 munten vragen) bij de brouwer laten vullen met een bier naar keuze. Dit glas wordt slechts 1x uitgegeven en moet je gedurende het festival bij je houden. Het glas mag je meenemen naar huis en aan je collectie bierproefglazen toevoegen. De brouwers vertellen je graag de verhalen achter hun bieren en brouwerij.

 

Glazen spoelen

Het is wel zo fijn om een nieuw biertje uit een schoon glas te drinken. Daarom zijn er op de verschillende plekken op het festival spoelbakken, waarin je zelf je glas kunt spoelen. Op deze plekken kun je je glas ook vullen met water, om zo je op hol geslagen papillen weer even tot rust te brengen en klaar te maken voor de volgende smaaksensatie. De glazenspoel- en drinkwaterplekken zijn duidelijk aangegeven.

 

Eten en frisdrank

Een goed bier moet natuurlijk vergezeld gaan van een goed hapje eten. En daar zullen we voor zorgen. Heerlijke belegde broodjes, vegetarische hapjes en verantwoorde vette hap zullen geserveerd worden.

 

Kosten

De entree voor het festival is €15,-. Voor dit bedrag ontvang je het festivalglas (15 cl), 2 munten waarmee je de eerste 2 bieren al kunt proeven, het festivalboekje met plattegrond en alle informatie over de bieren die op het festival te proeven zijn, een aantal miniconcerten van talentvolle bands en natuurlijk een hoop gezelligheid. De munten kosten €2,50. Een biertje kost 1 munt (er kan een erg speciaal bier tussen zitten, waar de brouwer 1,5 of 2 munten voor vraagt). Munten zijn op duidelijk aangegeven plekken te verkrijgen.

 

Openingstijden en locatie

Het Dutch Craft Beer Festival vindt ieder jaar plaats in mei. De vierde editie van het Dutch Craft Beer Festival vindt derhalve plaats op zaterdag 11 mei 2019. De locatie is poppodium Metropool Enschede aan het Wilminkplein 2 in Enschede. (200 meter van het NS station). Het festival is van 13.00 – 21.00 uur. Het laatste biertje zal om 20.45 uur geschonken worden.