De tekeningen zijn rond!

De afgelopen week is er door Ruben ten Harmsel van Studio Dot en Judith en Lisette van Studio Funck&Koek hard gewerkt aan het definitieve concept. Op een paar kleine details na zijn we eruit! En dat willen we graag met jullie delen.

Begane grond: Brewpub, Craft Beer Store en Beergarten
Zoals jullie op de tekening kunnen zien, krijgen we aan de voorzijde een klein terras. De oude pastorie wordt de hoofdingang. Via een portaal loop je onze winkel in of kom je uit in de pub. Onze winkel wordt een stuk kleiner dan de huidige winkel in Enschede. Het assortiment wordt kleiner, maar wel exclusiever.

Direct achter de winkel komt het brouwhuis. We hebben er bijna één gekocht, maar daar hoor je meer over als het echt allemaal zeker is. Het brouwhuis moet je je voorstellen als een geconditioneerde ruimte met een 600-liter brouwketel met circa 8 vergistings- en lagertanks. Helemaal omgeven door glas, zodat je de ketels vanuit elk perspectief kunt bewonderen.

Achter het brouwhuis een grote zithoek met haard met diverse zitplekken. Uitzicht op het brouwhuis en toegang tot de beergarten. Als ‘bindmiddel’ gebruiken we hop, zowel binnen als in de beergarten.

Aan de voorzijde willen we de Menistenkerk weer de uitstraling geven die ze verdient: zware houten deuren met daarachter glas. Hiervoor een demonteerbaar podium voor livemuziek. Over de volle lengte van de kerk plaatsen we een bar met 30 (!!!) tapkranen. Een deel van het plafond boven de bar wordt verwijderd, zodat de bar met recht het middelpunt van de brewpub wordt. Boven de bar komen waarschijnlijk een aantal taptanks. Zie jij het ook al voor je? Wij wel!

De beergarten achter is (ws.) benaderbaar via een aantal deuren. Over de volle breedte van de kerk willen we een houten veranda plaatsen, waarop je lekker kunt zitten. De rest van de beergarten bestaat uit grint met daarin biertafels. Aan de achterzijde komen waarschijnlijk pergola’s met hop.

Begane grond

Eerste verdieping: Stanislounge
Hier kun je lekker over de balustrade hangen en op de bar kijken. Misschien staat hier straks ook wel af en toe een dj. Over de lengte maken we gemoedelijke nisjes, waar je fijn in weg kunt duiken. Voor het raam, met uitzicht op de Oude Markt, plaatsen we een lange tafel voor groepen, rondleidingen, proeverijen en presentaties.

Errste verdieping

Tweede verdieping: Kantoor
De tweede verdieping maken we gereed voor verhuur.