De eerste tekeningen zijn binnen!

Inmiddels zijn de eerste tekeningen binnen en zijn we al druk bezig met het verder uitwerken van de plannen. We lichten vast een tipje van de sluier op, zodat jullie in grote lijnen zien waar het naartoe gaat. Van onze beergarten hebben we nog geen concrete tekening, maar die volgt zo snel mogelijk.

De huidige tekeningen zijn niet helemaal correct, maar geven al wel vast een leuk beeld. De oude tekening wilden we jullie niet onthouden! Deze is uit 1971.

Op de begane grond komen meerdere activiteiten. In de oude pastorie maken we de hoofdingang, waarbij je kunt kiezen tussen de brewpub en de bottle shop. De huidige winkel aan De Heurne in Enschede wordt waarschijnlijk gesloten en we verplaatsen waarcshijnlijk onze winkel naar de kerk. Het assortiment wordt mogelijk iets kleiner, maar ook ook exclusiever. Ons motto verloochenen we niet: share our pleasure in Craft beer. Achter de winkel komt het brouwhuis, hoe dit er precies uit gaat zien vertellen we later. Maar het is in ieder geval zeker dat je als bezoeker van de kerk de ketel moet kunnen zien en aanraken.

De kerk zelf wordt een brewpub. Over de lengte willen we een mooie bar met 15 tot 30 kranen. Uiteraard met bieren van onszelf, maar ook met andere lokale bieren en (inter)nationale toppers. ‘Ergens” plaatsen we een mobiel podium. Want livemuziek vinden we belangrijk.

De eerste verdieping dopen wij om tot “Stanislounge“. Het is de bedoeling hier groepen te ontvangen voor proeverijen en rondleidingen door het brouwhuis. Natuurlijk kun je hier straks ook gewoon gezellig zitten en lekker eten en drinken. Boven de oude pastorie wordt een zakelijke spreekkamer ingericht.

De tweede verdieping wordt het kantoor van onze creatieve partner SQUAL en zal niet toegankelijk zijn voor ‘kerkgangers’.

Aan de voorkant van de kerk komt een bescheiden terras. Achter de kerk gaan we een beergarten inrichten. Hierover later meer.